Der Ring des Nibelungen in regie van Cassiers te zien in Milaan

© Reuters

De Milanese operazaal La Scala gaat vanaf maandag 17 juni twee volledige voorstellingen van “Der Ring des Nibelungen” vertonen, in een regie van de Belg Guy Cassiers.

De twee uitvoeringen van het overbekende werk van Richard Wagner zullen elk een week in beslag nemen, “zoals Wagner het wilde”, luidt het.

De opera zal worden uitgevoerd onder leiding van de Israëlisch-Argentijnse dirigent Daniel Barenboïm.

Der Ring des Nibelungen is een opera die is opgebouwd uit vier werken – Das Rheingold, Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung – die samen goed zijn voor ongeveer 15 uur muziek. Het is al van 1938 geleden dat het Scala in Milaan de volledige opera van Wagner gedurende een week uitvoerde.

Maar om te herdenken dat de Duitse componist tweehonderd jaar geleden geboren werd, wordt dat huzarenstukje nu dus nog eens overgedaan.

“Het moeilijkste is om die vier werken op zo’n vloeiende manier te tonen dat de mensen zich er niet meer bewust van zijn hoe complex het eigenlijk is”, zegt de Belgische regisseur Cassiers. “Dat op een week tijd doen is niet eenvoudig”, zegt hij, onder meer verwijzend naar de “logistieke problemen” die de verschillende decorstukken met zich meebrengen.

De eerste voorstelling van de volledige opera zal in Milaan plaatsvinden van 17 en 22 juni, de tweede voorstelling van 24 tot 29 juni. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content