Depeche Mode is vijfde grote naam op Rock Werchter 2013

Depeche Mode staat op 7 juli op de heilige weide van Rock Werchter. De Britse elektropopband maakte het nieuws bekend op een persconferentie in Parijs.

Het is officieel: Depeche is de vijfde big name voor de volgende editie van Rock Werchter. De Britse elektropopband maakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie in Parijs. De Amerikaanse website Pitchfork publiceerde maandag de tourdata van Dave Gahan en co. Toen al bleek dat het trio op 7 juli in Werchter geprogrammeerd stond.

Depeche Mode zal net vóór afsluiter Editors de bühne beklimmen, op de slotdag van het festival. Green Day, Blur en Rammstein zijn de andere groepen die tot nu toe werden gelost.

100 miljoen albums

Depeche Mode stond in 1985 voor het eerst op de weide van Werchter. In 2006 waren ze een van de headliners. De groep komt in het voorjaar met een nieuwe plaat, en koppelt daar een wereldtournee aan vast, met 34 concerten in Europa.

Depeche Mode is door de echte rockfans niet altijd ernstig genomen, maar ‘Violator’ uit 1990, met onsterfelijke nummers als ‘Enjoy the Silence’, ‘Personal Jesus’ (later gecoverd door Johnny Cash) en ‘Policy of Truth’, betekende een kantelmoment. Het was een essentieel album in een productie van Flood, en met artwork en videoclips van de Nederlandse fotograaf/cineast Anton Corbijn. De groep heeft intussen meer dan 100 miljoen albums aan de man gebracht.

Rock Werchter 2013 vindt plaats van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli. De ticketverkoop start op vrijdag 2 november om 9 uur. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content