Dementerenden coveren Muse voor ‘Music For Life’

Een koor van mensen met dementie brengt op 18 december het nummer ‘Follow me’ van Muse tijdens het voorprogramma van de Britse rockband in het Antwerpse Sportpaleis. Daarmee is de aanloop naar de vernieuwde Music For Life 2.0 ingezet.

Dit jaar geen glazen huis en geen klassieke geldinzameling voor Music for Life. De solidariteitsactie draait anno 2012 om dementie en krijgt een andere insteek. Van 14 tot 21 december vraagt de jongerenzender aan de luisteraars om zich actief in te zetten om het taboe rond de mentale aandoening te doorbreken.

De eerste actie komt van een koor van mensen met dementie dat op 18 december tijdens het voorprogramma van Muse het nummer ‘Follow me’ van de Britse rockband brengt. Het was Studio Brussel zelf dat met een filmpje de stunt aankondigde.

Dementie wordt een van de grote uitdagingen voor onze samenleving de komende decennia. 100.000 Vlamingen lijden eraan. Een op de vijf mensen zal later de aandoening krijgen, maar toch blijft dementie nog vaak onder de radar. Om een en ander te verhelpen, zal Studio Brussel tijdens de goeddoelactie samenwerken met het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content