Deezer nieuwe concurrent voor Spotify

De Franse streamingdienst Deezer volgt het voorbeeld van Zweedse concurrent Spotify en is nu ook beschikbaar in bijna 100 landen, waaronder België.

Je kan een abonnement aanvragen via de website van Deezer. Daarop zal vanavond, op donderdag 8 december om 22.30u., ook het concert van The Ting Tings worden gestreamd.

Deezer werd 4 jaar geleden opgericht, maar het is pas sinds dit jaar dat het merk dat muziek via streaming aanbiedt internationale bekendheid vergaard. Concurrent Spotify ging onlangs in zee ging met Facebook en kende op die manier een massale toename van gebruikers. Deezer zal in België samenwerken met Belgacom en daarmee wordt de telecomreus de eerste operator die zich toelegt op de muziekmarkt.


Het muziekplatform biedt voorlopig een catalogus met meer dan dertien miljoen nummers aan, beschikbaar via twee abonnementen. Met het basismodel kan je via je computer de muziek streamen, het uitgebreide abonnement geeft je ook toegang tot de database via een smartphones of tablet. Per afgespeeld nummer krijgen de platen- en auteursmaatschappijen ook een klein bedrag uitgekeerd.

Om de internationale lancering kracht bij te zetten vindt vanavond in Parijs een grote happening plaats waarbij The Ting Tings een concert zullen geven in het Louvre. In de toekomst hoopt Deezer ook samen te werken met concertorganisatoren en festivals om zo exclusieve optredens te kunnen aanbieden. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content