Deep in the Woods: ‘We zien onszelf niet als een familiefestival. Dat zou te beperkt zijn’

© iStock

Comfortabel vertragen: om dat in een festivalcontext klaar te spelen, stopt Deep in the Woods u wederom alle middelen in handen.

De locatie is voor de zevende editie op rij het vakantiepark Massembre in Heer, nabij Hastière. Geen grote namen, wel een stressloos uurschema, met zalige stilte tussen de concerten door. Zo kleinschalig het gebeuren, met een maximum van duizend bezoekers, zo uitgestrekt het groene decor én veelzijdig het extramuzikale luik.

Vaste waarden zoals yoga, avonturenparcours, sauna, Noors bad en Instagramwandeling blijven behouden. Moet het voor de klandizie, los van de line-up, nog meer zijn?

Hendrik De Rycker (medeorganisator): Er zijn alleszins wel wat nieuwe dingen op deze editie, waaronder de mogelijkheid om eigen instrumenten te bouwen, zoals een theremin. Veel meer kan ik daar op dit moment nog niet over zeggen.

Het zal best wel wat werk zijn, zo’n festival organiseren met een beperkt groepje van zes à acht, op vrijwillige basis.

De Rycker: Ja, maar elke keer krijgen we zowel van de bezoekers als van de artiesten zo veel goeie respons dat het de moeite blijft lonen. Het kader is zo ontspannen dat iedereen de concerten anders beleeft, horen we vaak. Dat heb ik altijd een mooi compliment gevonden. Van in het begin hebben we het programma ook zo opgesteld dat je elke act kunt zien als je wilt, dus je hoeft niet te kiezen. Maar je bent natuurlijk vrij om dingen over te slaan en in de bossen te gaan wandelen.

Het kader is zo ontspannen dat iedereen de concerten anders beleeft

De mond-tot-mondreclame over Deep in the Woods zegt:

wie eenmaal is geweest, wil terug.

De Rycker: Je merkt inderdaad dat veel mensen elk jaar opnieuw hier zijn, en dan nog extra familie of vrienden meebrengen. Dat is ook de insteek van het festival. Je kunt alleen maar kaartjes kopen voor het hele weekend, sowieso met de slaapplek erbij, in een kamer in het vakantiepark of op de camping. Dat genereert het comfortabel vertragende effect dat we beogen.

Deep in the Woods is zo gezinsvriendelijk dat het bijna verbaast dat jullie nog geen oudercomité hebben opgericht dat mee over de animatie gaat.

De Rycker: Wel, naast twee muziekprogrammatoren hebben we ook iemand die het Deeper-gedeelte, zoals wij dat noemen, voor zijn rekening neemt. Dat gaat van workshops voor kinderen tot films voor volwassenen. Sowieso sturen we elk jaar een evaluatieformulier uit naar de bezoekers, en opmerkingen nemen we mee naar de volgende editie. Nu, voor kinderen is er altijd wel iets te doen: er zijn allerlei activiteiten, dieren in het park, bijen bij de imker… Voor de ouders voorzien we ook een babysitdienst, zodat ze gerust aan de bar kunnen zitten. Maar we zien onszelf niet als een familiefestival. Dat zou te beperkt zijn. Er is voor ieder wat wils. Zo kun je evengoed elke avond tot zes uur ’s morgens feesten bij de vijverbar.

De formule van DITW klopte van in het begin. Maar wat hebben jullie sindsdien verbeterd?

De Rycker: Algemene zaken zoals veiligheid, een plan B voor als het te veel regent, de communicatie op het terrein en de bewegwijzering.

Ja, is er ooit niet eens een gezin verdwaald?

De Rycker: Niet op het festivalterrein, maar in de bossen. (lacht) Nu, die mensen hebben na enkele uren toch weer het pad terug naar het festival gevonden, hoor.

Knack! Worst!

Voor de laatste keer deze zomer slaat chef Bart Mot zijn luifel open op een festival. Proef onze MOAB-burger, Eén Grote Soep of Boze Burger aan de Knack-foodtruck.

Deep in the Woods

Van vrijdag 8 tot zondag 10/9 – deepinthewoods.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content