Death Grips in De Kreun

Op maandag 13 mei staat het Amerikaanse duo Death Grips op het podium in De Kreun in Kortrijk.

Death Grips is een experimenteel rap-noise duo afkomstig uit het Amerikaanse Sacramento, en wordt belichaamd door Stefan ‘MC Ride’ Burnett en Zach Hill. De band werd opgericht in 2010 en releasete al snel de geprezen mixtape ‘Exmilitary’ met het nummer ‘Guillotine’. De hit werd door Time Out NY in 2011 verkozen tot single van het jaar.

In 2012 loste Death Grips de verwachtingen in met het album The Money Store. De plaat bouwde verder op de unieke punk rap sound van Exmilitary en het duo verkende nieuw muzikaal terrein met de tracks ‘Get Got’, ‘Blackjack’ en ‘I’ve seen footage’. Het duo wist zijn succes te bevestigen en bleek de meest legaal gedownloade band in de eerste helft van 2012. Downloadsite Bittorrent telde maar liefst 34 miljoen downloads.

Datzelfde jaar trachtte Death Grips de zware belofte waar te maken om twee albums te brengen op twaalf maanden tijd, en deed dat ook toen het na ‘The Money Store’ de plaat ‘No Love Deep Web’ vrijgaf in oktober, die gratis online te downloaden viel. De intense muziek en de uitdagende artwork kregen ongeziene aandacht van publiek en critici.

Na de release trok de band op wereldtournee met onder meer optredens op Coachella en Big Day Out. De tour loopt door in 2013 en zo zal het duo maandag te zien zijn in De Kreun.

Voor meer informatie kan u hier terecht. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content