De Nieuwe Snaar neemt met acrobatisch spektakel afscheid op Nekka-Nacht

© Belga

In het Sportpaleis hebben vrijdagavond bijna 10.000 toeschouwers de afscheidsshow van De Nieuwe Snaar bijgewoond tijdens Nekka-Nacht. De cabaretgroep van de broers Jan en Kris De Smet maakte er een ruim drie uur durend, bijwijlen acrobatisch totaalspektakel van.

In het Sportpaleis hebben vrijdagavond bijna 10.000 toeschouwers de afscheidsshow van De Nieuwe Snaar bijgewoond tijdens Nekka-Nacht. De cabaretgroep van de broers Jan en Kris De Smet maakte er samen met meer dan 200 bevriende muzikanten en andere performers een ruim drie uur durend, bijwijlen acrobatisch totaalspektakel van. Eindigen deden ze letterlijk en figuurlijk met een ereronde in de Antwerpse muziektempel tijdens hun allerlaatste bisnummer, “De Fotografie”.

Tijdens Nekka-Nacht staat elk jaar één artiest of groep centraal die een belangrijke bijdrage geleverd heeft aan het Nederlandstalige (kleinkunst)muzieklandschap. Bij deze 21e editie kon die eer haast alleen maar De Nieuwe Snaar te beurt vallen, die er na 32 jaar definitief mee ophoudt.

Jan en Kris De Smet, Geert Vermeulen en sinds 2000 ook Walter Poppeliers tekenden de voorbije decennia niet alleen voor hits als “In de hemel is geen Dylan”, “Een muzikant kan meestal niet goed dansen” of “Bwana Kitoko”, maar staan ook bekend voor hun humoristische en vaak acrobatische liveshows.

Bevriende muzikanten en performersDe Nieuwe Snaar kreeg vrijdag muzikale bijstand van onder meer Urbanus, Jean Blaute, Wim Opbrouck en Nele Paelinck (ex-School Is Cool). Dé blikvangers onder de vele gasten waren echter de tientallen dansers en danseressen, gymnasten en acrobaten die het Sportpaleis meermaals met verstomming sloegen met oogstrelende en soms gewaagde acts.

Ook mentalist-goochelaar Gili en zelfs Circus Ronaldo deelden in de pret. Jan De Smet en co kregen vrijdag als verrassend afscheidscadeau nog een erepenning voor culturele verdienste van de Vlaamse Gemeenschap mee, hen overhandigd door Vlaams minister-president Kris Peeters. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content