De heimelijke plaatneigingen van Vermin Twins

Vermin Twins draaien hun favoriete plaatjes op de Leuvense Radio Scorpio, en voor de anderen per podcast.

De Limburgse ongediertetweeling van Micha Volders en Lotte Vanhamel draait plaatjes in Dwalmacat, het wekelijkse muzikale rariteitenkabinet van cartoonist Kim en zijn neef Roeland Duchateau op Radio Scorpio – deel één is al gepasseerd, maar de hele set is nog als podcast te beluisteren bij FM Brussel, inclusief trashy space age-aankondigingen.

De heimelijke plaatneigingen van Vermin Twins zetten al meteen de juiste toon met een stevige ‘Goesting in een frit’, toont aan dat acteur Crispin Glover (de vader in Back to the Future) even gesjeesd is als hij plaatjes maakt, heeft de goede smaak om Frank Zappa niet links te laten liggen, clickt en cut erop los met Oval en verzuimt niet om de Verminfans een exclusieve brok toe te werpen met ‘Sparky’, ‘een nummer dat nog nooit is uitgekomen en waarschijnlijk ook nooit zal uitkomen’.

Volgende week gaan Vermin Twins dus verder op de ingeslagen weg, met onder meer Stock, Hausen & Walkman (niet te verwarren met de haast gelijknamige renteniers), Daniel Johnston, Sun Ra, Funkadelic en Ren Stimpy. En u krijgt er nog gratis wat live-improv bij van de Twins plus de muzikaal ook niet onbeslagen Duchateau Kim. (Kris Jacobs)

Dwalmacat is elke dinsdag in Leuven te beluisteren op Radio Scorpio, tussen 22 en 23 uur. FM Brussel biedt het programma alleen digitaal aan, kwestie van geen slapende ketjes wakker te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content