De gemiddelde leeftijd van deze band is 13, maar noem hen géén nieuwe The Jackson 5

© .
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Honey Hahs is een piepjonge girlband, getekend bij Rough Trade. Ze zijn niet The Jackson 5, maar wel klaar om uw hart te veroveren.

Leden: Sylvie (drums), Robin (bas) en Rowan Hallett (gitaar)

ASL: Respectievelijk 11, 13 en 16. Vrouw. Londen.

Instagram: @honeyhahs

De gemiddelde leeftijd van Honey Hahs is dertien. Voor de meeste muzikale kinderen de ideale leeftijd om stilaan een carrière op te bouwen via Kinderen voor Kinderen of The Voice Kids. Niet zo voor de zusjes Hallett, die al in 2016 een platencontract met het legendarische Rough Trade tekenden, waar ze zich laten omringen door goed volk. Ze speelden voorprogramma’s voor Shame, Goat Girl en Fat White Family – wegens tijdsgebrek al dan niet in schooluniform – in clubs waar ze normaal gezien niet binnen mogen zonder ouderlijk toezicht. Op 7 september komt hun debuutplaat Dear Someone, Happy Something uit, geproducet door Steve Mackey van Pulp. Daar kun je al eens mee opscheppen op de speelplaats.

Het is niet dat onze hele wereld rond de band draait. We zijn The Jackson 5 niet

Vergis u niet: De muziek van Honey Hahs is misschien naïef, maar niet kinderachtig. Stop Him is een onbevangen anti-Trumpnummer (We’re not interested in you/ We have better things to do/ ‘Cause you think about the miniature/ We think of the big picture). Forever gaat over hun vader, die zoveel rijst en quinoa verzamelde uit angst voor het einde van de wereld dat er muizen in de keuken kwamen wonen. Voeg daar no-budgetvideoclips en koddige danspasjes aan toe en u krijgt een sympathieke girlband die heel wat harten zal veroveren. Groot hoeven ze nochtans niet te worden. ‘Al die schreeuwende mensen wanneer je op straat loopt lijken me heel vervelend’, aldus de jongste van de drie. Bovendien hebben ze het toch te druk met andere hobby’s. Een greep uit hun vrijetijdsbesteding: ballet, toneel, gymnastiek, voetbal, langeafstandslopen, rugby, tekenen en modellenwerk. De ideale band om uw luie puberdochters mee tot actie aan te zetten, dus.

Een willekeurige quote: ‘Het is niet dat onze hele wereld rond de band draait. We zijn The Jackson 5 niet.’

Toekomstig lid: Frida, het zesjarige nakomertje van de familie. Naar verluidt speelt ze heel goed piano, maar is ze momenteel nog te verlegen om zich bij de band te voegen. Ze wacht liever tot ze tien wordt. Wel is ze al te zien in de videoclip voor Beer Fear, samen met hun oma. Al kon die laatste er niet om lachen dat ze ongevraagd op YouTube verscheen. Ach, de jeugd van tegenwoordig.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Partner Content