De festivalkalender: 14 redenen om de volgende dagen uit uw tent te komen

Peggy Gou © GFMOK JUNGWOOK
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Dankzij Knack Focus hoeft u niets van de festivalzomer te missen.

Vrijdag 19 juli 2019

De headliner

L’Impératrice wordt weleens de belichaming van de Franse poprevival genoemd dankzij hun mix van funky disco en dansbare electropop. Er zal alleszins geshaket worden op Les Francofolies de Spa.

De geheimtip

Het Leuvense Slow Crush werd opgepikt door BBC Radio 1 en vertrekt deze zomer op tour door het Verenigd Koninkrijk, maar eerst passeren de shoegazers op de Gentse Feesten.

Slow Crush
Slow Crush

Zaterdag 20 juli 2019

De headliner

Camélia Jordana op Les Francofolies de Spa. De Franse popster werd op haar zestiende ontdekt via de talentenjacht Nouvelle Star, won een César voor haar acteerwerk en klinkt op haar nieuwe album Lost beter dan ooit.

De geheimtip

De Russisch-Limburgse Chibi Ichigo creëerde vorig jaar enige buzz met de single Russian Snow, mag Lefto tot haar fans rekenen en werkte samen met Zwangere Guy. Op PIT Festival in Sint-Truiden stelt ze haar debuut-ep vol edgy, Russischtalige r&b voor.

Chibi Ichigo
Chibi Ichigo

Zondag 21 juli 2019

De headliner

Nationale trots Angèle is dit jaar zuinig met haar passages op Belgische festivalpodia, maar voor Les Francofolies de Spa maakt ze graag tijd.

De geheimtip

Paris Hilton op Tomorrowland. Dé Paris Hilton. De realityster komt er onder meer Best Friend’s Ass voorstellen, haar ietwat vreemde single met Dimitri Vegas & Like Mike.

Paris Hilton
Paris Hilton

Woensdag 24 juli 2019

De headliner

Gilberto Gil, voormalig minister van Cultuur van Brazilië, volksheld en meervoudig Grammy-winnaar, fleurt het OLT Rivierenhof op met zijn eclectische mengelmoes van funk, reggae, rock en Braziliaanse ritmes.

De geheimtip

Selda, de cultmoeder van de Turkse psychedelica. Ze wordt gesampled door Dr. Dre, Mos Def en 2manydjs, St. Vincent noemt haar een inspiratie en haar debuutalbum staat op het verlanglijstje van menig vinylverzamelaar. Een aanrader op de Gentse Feesten.

Selda
Selda

Donderdag 25 juli 2019

De headliner

Op Sfinks Mixed treft u een portie Belgische wereldklasse aan in de vorm van Baloji, de rapper, zanger, acteur, theater- en filmmaker en ontwerper die al twintig jaar een indrukwekkend oeuvre opbouwt.

De geheimtip

De Gentse Mathlovsky en zijn combinatie van opzwepende rave en snoeiharde hiphop gaan al jaren mee in de elektronische underground. Breng zeker uw oordoppen en innerlijke raver mee naar Kinky Star tijdens de Gentse Feesten.

Mathlovsky
Mathlovsky

Vrijdag 26 juli 2019

De headliner

Ook de Nederlanders van Broederliefde trekken naar Gent. Het hiphopcollectief nam een record af van Frans Bauer, dook de studio in met Jan Smit en breekt potten op Spotify.

De geheimtip

Met Peggy Gou haalt Tomorrowland een van de hipste namen uit de dj-wereld naar Boom. De Zuid-Koreaanse brak vorig jaar definitief door en scoorde met It Makes You Forget een zomerse clubhit.

Zaterdag 27 juli 2019

De headliner

Goose neemt zijn repertoire grondig onder handen op Suikerrock. Met Goose Nonstop laten de West-Vlamingen hun set aan één stuk door door de boxen knallen voor een langgerekte rave, zonder drinkpauze.

De geheimtip

Kom wat vroeger voor Meds, de jonge Tiense zangeres die na een deelname aan The Voice is overgeschakeld op zwoele r&b en daarmee voorprogramma’s voor Tsar B en Macy Gray scoorde .

Meds
Meds

Partner Content