De festivalkalender: 12 redenen om de volgende dagen uit uw tent te komen

Iceage
Jozefien Wouters
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Ziet u nog de bomen door het festivalbos? Knack Focus wijst de weg.

Maandag 5 augustus 2019

De headliner

Op haar 72e klinkt Patti Smith nog even geëngageerd en rebels als toen ze begin jaren zeventig voor het eerst de podia bestormde met haar punkpoëzie. Pik haar weergaloze energie mee op de Lokerse Feesten.

De geheimtip

In Lokeren kunt u ook Iceage aantreffen (foto). Niet de animatiefilm, wel het Deense punkgeweld. Verwacht gitzwarte lyrics, dronken danspasjes en een frontman die eruitziet als een kruising tussen Leonardo DiCaprio en Nick Cave toen ze nog piep waren.

Woensdag 7 augustus 2019

De headliner

Christine and the Queens op de Lokerse Feesten. De Franse popkoningin eindigde vorig jaar met Chris boven aan ons eindejaarslijstje, en bewijst hopelijk ook live dat ze die plek aan de top verdient.

De geheimtip

De Ierse singer-songwriter Conor O’Brien gaat onder zijn nom de plume Villagers al een poosje mee, maar de kans bestaat dat u de aankondiging van zijn concert op Moods!, in het Brugse Belfort, volledig hebt gemist. Bij deze bent u op de hoogte!

Donderdag 8 augustus 2019

De headliner

Ook Roméo Elvis passeert in Lokeren. Met Chocolat is de superster van de Brusselse hiphop klaar om ook de rest van de wereld in te palmen. En geef toe: wie lust er nu geen chocolade?

De geheimtip

‘Wa weet ge van die boy kleine Jay?’ vraagt Jay Mng u via zijn muziek. Ons antwoord: hij woont in Brussel, schopte het vorig jaar tot een van de finalisten van De Nieuwe Lichting, stelde dit jaar zijn debuutalbum Space Jam voor en staat op de Lokerse Feesten.

Vrijdag 9 augustus 2019

De headliner

Dertig jaar na hun oprichting geldt Opeth nog steeds als een van de grote namen van de progressieve metal. De Zweden lieten alvast weten dat hun nieuwe album something twisted wordt. Hopelijk krijgt u een voorsmaakje op Alcatraz.

De geheimtip

Tenzij u regelmatig in de Antwerpse queerscene vertoeft, zegt de naam Grigri Y el Macho Fantastico u allicht niets. De man achter het alter ego kent u ongetwijfeld wél: Gregory Frateur van onder meer Dez Mona. Speciaal voor het Antwerp Queer Arts Festival deelt hij het podium met Cocaine Piss.

Zaterdag 10 augustus 2019

De headliner

Met Mathew Jonson haalt WeCanDance een van de boeiendste namen van de elektronische scene in huis. De Canadees staat bekend om zijn analoge techno, al luistert hij zelf liever naar hiphop en drum-‘n-bass.

De geheimtip

De Deense Erika de Casier heeft veel naar MTV gekeken, en dat merk je aan haar catchy mix van nineties-r&b en G-funk. Different Class in Gent wordt bovendien een beetje thuiskomen, want De Casier heeft Belgische roots.

Zondag 11 augustus 2019

De headliner

Indien u Charlotte Adigéry deze zomer nog niet aan het werk zag, raden we u aan om als de bliksem tickets voor WeCanDance te kopen. Dansbare beats, sjamanistische ritmes en bindteksten in sappig Gents, wat wil een mens nog meer?

De geheimtip

De Brusselse Kafim begon zijn carrière met piano en koorzang, maar verloor als tiener zijn hart aan techno. Intussen staat de man garant voor energieke liveshows, dus wie nood heeft aan een muzikale oppepper moet op Voltage zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content