De 10 beste concerten op Rock Werchter 2013

© Koen Keppens

Rock Werchter zit erop. Tijd voor een round-up, met een terugblik op de beste concerten. Grote onderscheiding voor onder andere Blur, Alt-J, Richard Hawley en Nick Cave & The Bad Seeds…

Blur (Vrijdag, Main Stage)
De britpoppers van Blur klonken even energiek en doorleefd als in de nineties. Het bewijs dat reünieconcerten wél memorabel kunnen zijn.
Lees het concertverslag
Alt-J (Zondag, The Barn)
De indierockers uit Leeds staken vreugde, verdriet, euforie en melancholie in hun optreden en kroonden zich tpt onverwachte koningen van het festival.
Lees het concertverslag Nick Cave & The Bad Seeds (Zaterdag, Main Stage) Of hij nu croonde of rockte, Nick Cave stak Werchter in zijn zak. Hoezo, geen festivalmuziek?
Lees het concertverslag
Tame Impala (Zaterdag, The Barn) Op een wolk, waar je niet vanaf wil komen. Daar zat Tame Impala, dat bijna moeiteloos een praktisch perfecte set speelde.
Lees het concertverslag
Richard Hawley (Vrijdag, The Barn)
Richard Hawley – de Britse Mark Lanegan en de Wilco van de Britpop – gaf een ronduit betoverend concert in The Barn.
Lees het concertverslag
Major Lazer (Vrijdag, Klub C) Maja Layza! Diplo and friends tilden de tent letterlijk omhoog tijdens het wildste en zweterigste feest van de vierdaagse.
Lees het concertverslag
Vampire Weekend (Donderdag, Main Stage) Ya Hey! De goedgeluimde Afropop van Ezra Koenig en consorten klonk akelig perfect.
Lees het concertverslag
Frank Ocean (Zaterdag, The Barn) Soulsensatie Frank Ocean verraste met een ingetogen maar geweldige set, in de traditie van Prince, D’Angelo en Marvin Gaye.
Lees het concertverslag
Jamie Lidell (Donderdag, Klub C)
De blankste soulbrother sinds MJ toonde dat hij een paar lekkere dancehits in zijn mouw heeft steken. Van funkfetisjen tot soulpop en alles daartussenin.
Lees het concertverslag
Matthew E. White (Zondag, The Barn)
De vriendelijke Papa Beer uit Virginia transporteert zijn southern rock, gospel en americana tot op het groene gras van Werchter. Ga heen verspreid de boodschap van mister White.
Lees het concertverslag

Michael Ilegems & Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content