David Lynch maakt single

Wat krijg je als regisseur van mythische proporties zich in de muziekwereld waagt? Luister en oordeel zelf.

Hoewel nog meer roem vergaren niet meer zo noodzakelijk is als je David Lynch heet, is een echte avant-gardist natuurlijk nooit vies van experimentje. De legendarische regisseur van Mulholland Drive, Eraserhead, Blue Velvet en de cultserie Twin Peaks waagt zich aan een single.

Echt maagdelijk is Lynch natuurlijk ook weer niet op muzikaal gebied: de Amerikaan werkte al eerder mee aan de soundtracks voor zijn eigen films. Hij verscheen ook op Dark Night of the Soul van Danger Mouse en Sparklehorse, tevens het laatste project van Mark Linkous voor diens overlijden. Nu komt hij echter voor de eerste maal met een eigen single op de proppen, en het resultaat is een elektronisch pareltje dat luistert naar de naam Good Day Today.

Lynch’ single ziet het levenslicht bij de onafhankelijke platenmaatschappij Sunday Best. De single is voorzien van artwork door Vaughan Oliver, en heeft de al even geslaagde B-side I Know meegekregen.

Good Day Today verscheen 29 november op i-Tunes, en ligt januari 2011 in de rekken. Wie nu al benieuwd is of Lynch’ muzikale werk even baanbrekend en onwerelds is als zijn werk als regisseur, kan het nummer hieronder beluisteren.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dieter Brusselaers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content