David Bowies bassist Trevor Bolder sterft op 62-jarige leeftijd

Muzikant Trevor Bolder, die onder meer met David Bowie en Uriah Heep optrad, is overleden aan de gevolgen van kanker. De ziekte sleepte al jaren aan, en is hem uiteindelijk fataal geworden. Bolder werd 62 jaar.

Als lid van Spiders From Mars, de backing band van David Bowie die hij begin jaren 70 mee oprichtte, speelde Trevor Bolder -samen met gitarist Mick Ronson en drummer Mick Woodmansey- op een resem legendarische Bowieplaten, waaronder ‘Hunky Dory’, ‘The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars’, ‘Aladdin Sane’ en ‘Pin Ups’.

In 1976, toen de band al een zevental jaar bestond, vervoegde hij de Britse rockband Uriah Heep. In 1981 verliet hij de groep, om zich twee jaar later opnieuw aan te sluiten. Ook op hun album ‘Into the Wild’ uit 2011 is hij te horen. Een van hun bekendste nummers is “Lady In Black”. Bolder speelde daarnaast ook bij Wishbone Ash en Cybernauts.

Eerder dit jaar onderging de bassist een operatie voor pangreaskanker, maar hij hoopte zich toch nog goed genoeg te voelen om Uriah Heep te vervoegen voor hun show op het Download Festival in juni.

‘Trevor was een prachtige muzikant en een grote inspiratie voor elke band waar hij in speelde’, zegt Bowie in een reactie. Ook Uriah Heep spreekt lovend over hun collega: ‘Hij was een van de meest uitzonderlijke muzikanten van zijn generatie, en een van de beste en meest invloedrijke bassisten uit de geschiedenis van Groot-Brittannië. Zijn virtuositeit en enthousiasme brachten onze muziek bij honderden en duizenden fans wereldwijd.” (JD/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content