David Bowie genomineerd voor Mercury Prize

© /

Onder meer David Bowie, Radiohead, Anohni en Savages zijn genomineerd voor de Mercury Prize, de prestigieuze award voor het beste Britse album van het jaar.

Al 26 jaar buigen Britse muziekexperts zich over de vraag wat het beste album is dat een Britse artiest dat jaar heeft uitgebracht. Dit jaar staat Blackstar van de in januari overleden David Bowie op de shortlist.

Ook Radiohead, voor A Moon Shaped Pool, kreeg een nominatie. Radiohead is met zijn vijfde nominatie recordhouder in de geschiedenis van de Mercury Prize, maar heeft de prestigieuze prijs nog nooit kunnen winnen.

ANOHNI – ex-winnaar met Antony & The Johnsons – komt eveneens in aanmerking voor de prijs, met haar plaat Hopelessness. Verder vinden we ook artiesten als Jamie Woon, The 1975, Savages en Bat For Lashes tussen de kandidaten.

PJ Harvey, de enige artiest die ooit tweemaal de Mercury Prize won, is er niet bij. Ook commerciëlere albums zoals dat van Adele en Coldlpay werden niet genomineerd.

De winnaar mag 25 duizend pond in ontvangst nemen en wordt live op televisie in de bloemetjes gezet. De show wordt op 15 september live uitgezonden op de BBC.

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content