Daniel Lanois betrokken in motorongeval

De 58-jarige superproducer van onder meer U2 en Bob Dylan, geraakte vorige week zaterdag betrokken in een zwaar motorongeval. De Canadees is ernstig gewond, maar mag spoedig het ziekenhuis verlaten.

Daniel Lanois, de Canadese gitarist en producer, heeft vorige week, op de terugweg van een avond stappen in LA, een zwaar motorongeval gehad. Lanois was er ernstig aan toe. Hij brak verschillende botten en er werd even gevreesd voor z’n leven. Hij is nu wel buiten levensgevaar.

Daniel Lanois is vooral bekend als producer van U2, maar hij werkte ook samen met onder meer Bob Dylan, Brian Eno en Peter Gabriel. Daarnaast is hij ook een gewaardeerd gitarist en singer-songwriter. In oktober 2009 startte Lanois het Black Dub Collective op. In dat collectief zitten ook de Belgisch-Amerikaanse zangeres Trixie Whitley, de legendarische jazz-drummer Brian Blade en bassist Daryll Johnson. Black Dub bracht het voorbije jaar in de studio door, om er te werken aan een eerste album. De release van dat afgewerkte album wordt nu voor onbekende tijd uitgesteld.

Ook de voor deze zomer geplande wereldtournee van Black Dub wordt omwille van het ongeval uitgesteld. Die zomertournee zou hen ook naar de geboortestad van Trixie Whitley brengen. Black Dub stond immers gepland als afsluiter van Gent Jazz. De organisatie van het Gentse festival moet nu op zoek naar een andere afsluiter.

Jan Walraven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content