Damon Albarn nodigt Noel Gallagher uit voor samenwerking

© reuters

De twee voormalige kemphaantjes van de Britpop lijken de strijdbijl begraven te hebben.

Damon Albarn, voorman van Blur, zou aartsvijand Noel Gallagher gevraagd hebben aan boord te komen van zijn Africa Express project, zo meldt Shortlist magazine.

Blur of Oasis, het was een existentiële vraag voor jongeren in de jaren negentig, een vraag die het Britpoplandschap jarenlang in twee splitste. Voormannen Damon Albarn en Noel Gallagher waren gezworen vijanden, maar er lijkt zich een wapenstilstand te hebben voorgedaan. In het entertainmentmagazine Shortlist zegt Albarn namelijk dat Gallagher zou moeten meedoen met zijn Africa Express-project, een soort muzikaal forum waar Afrikaanse en Amerikaanse artiesten elkaar ontmoeten. “Het zou een mooie gelegenheid zijn om eens met hem samen te werken”, aldus Albarn.

Bovendien geeft hij toe dat hij de ex-Oasis gitarist altijd bewonderd heeft. “Ik heb nooit iets tegen Noel gehad, zelfs niet te midden van al het gedoe (de vete tussen Blur en Oasis werd nogal sterk uitgespeeld in de Britse pers nvdr) Sterker nog: ik bewonderde zijn band omdat ze veel beter met de roem konden omgaan dan ik.”

Of Gallagher de uitgestoken hand zal aannemen is nog onduidelijk, al is ook hij milder voor zijn voormalige rivaal. Wanneer hem gevraagd werd of hij liever met Thom Yorke of Damon Albarn zou samenwerken koos hij prompt voor de laatste. “Ik denk dat het met Damon een betere plaat zou worden dan met Thom”, verklaarde hij zijn keuze “Om te beginnen is hij knettergek. Hij zou bovendien ook een hele hoop hiphoppers meesleuren in de song, wat echt gestoord is.” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content