Daddy Yankee trekt recordaantal bezoekers naar Antilliaanse Feesten

© Reuters

In Hoogstraten zijn vrijdagavond volgens de organisatie om en bij de 20.000 bezoekers opgedaagd voor de 31ste editie van de Antilliaanse Feesten.

Het exotische muziekfestival pakt op de eerste van twee festivalavonden meteen uit met topper Daddy ‘Gasolina’ Yankee.

Ook al was het weer vrijdag net iets minder zwoel dan de muzikale omkadering, de Antilliaanse Feesten kunnen al jaren rekenen op een stabiele schare trouwe fans van alle leeftijden. Een naam als reggaeton-ster Daddy Yankee op de affiche doet daarbij natuurlijk ook een flinke duit in het zakje.

“We hebben zonder twijfel onze drukste vrijdagavond ooit achter de rug”, zegt Freya Verschueren van de festivalorganisatie. “Daddy Yankee’s optreden was dan ook het beste wat we al van hem gezien hebben.

Maar er waren al voortekenen, want we hebben zelfs een extra campingterrein moeten zoeken bij een vriendelijke landbouwer in de buurt.”

Naast de reggaeton van Daddy Yankee kon het publiek vrijdag ook nog genieten van exotische genres als salsa en merengue. Op een zijpodium stonden dan weer de veteranen van de Britse skaband The Selecter, bekend van de hit ‘On My Radio’. Het feestje in de Blauwbossen van de Hoogstratense deelgemeente Minderhout gaat nog door tot zowat 6 uur ’s ochtends.

Zaterdagavond komen nog onder meer de Jamaicaanse Ce’Cile en zouk-pioniers Kassav’ langs. Overdag kunnen de festivalgangers die het hele weekend in Hoogstraten verblijven al opwarmen in een dj-tent op de camping. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content