Da Boy Tommy in coma na zwaar auto-ongeval

De Vlaamse jump-dj Da Boy Tommy, grondlegger van het muziekgenre jumpstyle, wordt in het ziekenhuis van Brugge in een kunstmatige coma gehouden na een zwaar verkeersongeval.

Adinkerkenaar Tommy Debie, beter bekend als dj Da Boy Tommy, wordt in het ziekenhuis van Brugge nog steeds in een kunstmatige coma gehouden. Dat bevestigt woordvoerder Stefaan Desmet van het parket in Veurne.

Op de afrit van de E40 in Nieuwpoort verloor Tommy Debie zaterdagochtend, toen hij op weg was naar het werk, de controle over het stuur van zijn wagen. Het voertuig begon te slippen, gleed door de graskant en sloeg enkele tientallen meters verder te pletter tegen een verlichtingspaal.

Bestuurder Da Boy Tommy zat gekneld en werd door de brandweer uit zijn verhakkelde wagen bevrijd. Nadat hij ter plaatse de eerste zorgen kreeg toegediend werd hij met levensbedreigende verwondingen aan zijn hoofd en ledematen naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgevlogen. Daar wordt hij volgens parketwoordvoerder Stefaan Desmet nog steeds in een kunstmatige coma gehouden.

Jumpstyle

Tommy Debie maakte naam en faam als dj Da Boy Tommy eind de jaren negentig. In die periode werden zijn hits Halloween en Candyman grijsgedraaid op heel wat radiozenders. De 36-jarige Tommy Debie wordt aanzien als de grondlegger van het muziekgenre jumpstyle. Zelf omschrijft hij zijn muziek dan ook als jumperkes.

Da Boy Tommy stond nog steeds geregeld achter de draaitafels met Da Rick, een andere muzikale grootheid uit die periode. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content