Couleur Café trekt minder bezoekers

© BELGA

De 27ste editie van het muziekfestival Couleur Café trok het voorbije weekend een pak minder bezoekers dan het jaar ervoor. Vorig jaar kwamen er nog 68.300 festivalgangers naar Tour & Taxis in Brussel, maar door het slechte weer, de terreurcrisis en het EK voetbal waren dat er dit jaar slechts 52.000.

De organisatoren van Couleur Café voorspelden het al: de recente terreurgebeurtenissen zouden minder volk naar Brussel brengen. De nasleep van de aanslagen in Brussel zorgde al voor een minder enthousiaste voorverkoop. Met een breed muzikaal palet aan artiesten uit alle hoeken van de wereld, had de organisatie voorbereidingen getroffen om zo’n 60.000 bezoekers op te vangen – 8000 minder dan het jaar ervoor. Dat werden er uiteindelijk nog eens 8000 minder.

Ongetwijfeld hebben ook de slechte weersomstandigheden, die Rock Werchter nog tot een modderpoel maakten, veel bezoekers thuis gehouden. Maar zeker het EK-gebeuren heeft vooral op vrijdag met de laatste match van de Rode Duivels minder mensen richting Tour & Taxis gebracht.

Verdeeld over de zes podia brachten onder andere Selah Sue, Chronixx, Arno en Kel Assouf het publiek in verroering. Zeker de Franse rapper Soprano, die een eerbetoon bracht aan de slachtoffers van de gebeurtenissen in Brussel, kon de steun van het publiek verwachten. Met grote namen als en De Jeugd van Tegenwoordig en kleinere namen als Omar Souleyman, Meta and the Cornerstones en vele anderen sloot het festival zondag uiteindelijk zijn kleurrijke muziekfestijn af. (KB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content