Concert Napalm Death in V&A museum afgelast

© .

Een heavymetalconcert dat in het prestigieuze Victoria & Albert Museum in Londen gepland was, is afgelast uit vrees dat de decibels de “historische structuur” van het museum zouden beschadigen. Dat heeft V&A, dat gespecialiseerd is in decoratieve kunsten bekendgemaakt.

De Britse groep Napalm Death zou vrijdag in V&A optreden in samenwerking met een kunstenaar in residentie, keramist Keith Harrison. De groep zou in een structuur van de keramist spelen. De structuur zou in de loop van het concert uiteenvallen. “Het is met spijt dat we beslist hebben het uitzonderlijke optreden van Napalm Death te annuleren”, zei het museum. Het concert zou in een ruimte plaatsvinden die gerenoveerd wordt. Bij een inspectie rees “ongerustheid over het niveau van de decibels die het concert zou voortbrengen en die de historische structuur van het gebouw kunnen beschadigen”.

De voorman van Napalm Death, Mark Greenway, wees op het risico op schade aan kunstwerken. Directieleden van V&A “vroegen met schrik aan de geluidsingenieur: wat zal het geluidsniveau zijn? En hij heeft geantwoord: Wat kan ik zeggen? Ze maken een hels kabaal”, legde de muzikant in The Times uit. “Blijkbaar hing er porselein in de nabijheid van het podium”, voegde hij eraan toe. “Als we snoeihard aan het spelen zijn en het porselein valt van het plafond naar beneden, zou dat natuurlijk vervelend zijn.” (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content