Cliff Richard plant klacht tegen politie en BBC

Cliff Richard © REUTERS

De Britse zanger Cliff Richard plant een klacht tegen de politie van South Yorkshire en tegen de Britse openbare omroep BBC. Dat melden Britse media zondag. Sir Cliff Richard heeft de berichten ook via Facebook bevestigd. De 75-jarige zanger werd twee jaar geleden genoemd in een zaak van seksueel misbruik met minderjarigen, maar is intussen buiten vervolging gesteld.

De politie had in augustus 2014 een huiszoeking laten uitvoeren in het luxueuze appartement van de vedette in Sunningdale in het zuid-Engelse Berkshire. De huiszoeking gebeurde zonder medeweten van sir Cliff Richard, die op dat moment in Portugal was, maar de BBC was wel op de hoogte en zond zelfs livebeelden uit.

Richard laat zijn advocaten nu een klacht wegens misbruik van persoonlijke informatie voorbereiden tegen de politie en omroep, zo schrijft The Daily Mail. De zanger beschuldigt BBC en de politie van South Yorkshire ervan op een onwettige manier te hebben samengewerkt om toegang tot de privésfeer te kunnen krijgen, meldt de krant nog.

Reputatie geschaad

Richard heeft de informatie intussen ook bevestigd via een post op zijn Facebook-profiel. “Hoewel de politie uiteraard een gepast onderzoek moet kunnen voeren, is het voor mij duidelijk dat zowel de politie als de BBC vragen dienen te beantwoorden over de manier waarop ze mijn zaak aanvankelijk hebben aangepakt”, zo schrijft hij. “Bij gebrek van bevredigende antwoorden, is het aan het gerecht om uit te maken of hun gedrag al dan niet gerechtvaardigd en proportioneel was (…) Mijn leven werd overhoop gehaald en mijn reputatie, wereldwijd, werd onnodig schade toegebracht.”

Het onderzoek kwam er na een klacht over seksueel misbruik met een minderjarige in de jaren tachtig. Maar een maand geleden besliste de procureur dat het dossier tegen Richard “onvoldoende elementen voor vervolging” bevatte. BBC meldt op zijn nieuwssite dat BBC niet wenst te reageren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content