Cliff Richard: ‘Beschuldigingen in zedenzaak met minderjarige zijn vals’

© gf

Bij Sir Cliff Richard is een huiszoeking verricht naar aanleiding van een zedenzaak die dateert van de jaren tachtig waarbij een minderjarige betrokken was. De Britse zanger ontkent elke betrokkenheid.

De Britse politie heeft in Berkshire een huiszoeking uitgevoerd in een pand van de bekende Britse zanger Sir Cliff Richard. De politie onderzoekt een zedenaffaire waarbij een minderjarige betrokken was, zo meldt de Britse nieuwssite BBC News. Er werden geen arrestaties uitgevoerd, aldus de nieuwssite nog.

Op het moment van de huiszoekingen was Sir Cliff Richard niet ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de politie kadert de huiszoeking in een zedenzaak waar een jongen van minder dan 16 jaar bij betrokken was. De feiten vonden plaats in South Yorkshire en dateren van de jaren tachtig. Er is volgens de politie geen link met de zedenaffaire waar de inmiddels overleden BBC-coryfee Jimmy Savile bij betrokken was.

‘Beschuldigingen zijn vals’

Richard, die momenteel zijn vakantie doorbrengt in Portugal, ontkent dat hij zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige. Dat laat hij weten in een persbericht. Hij zegt dat er sinds enkele maanden al verschillende beschuldigingen tegen hem de ronde doen via internet. Hij heeft daar nooit op gereageerd, omdat hij de insinuaties niet wilde aanwakkeren, klinkt het.

“Deze beschuldigingen zijn volledig vals”, zo benadrukt hij wel. De huiszoeking gebeurde in afwezigheid van de gevierde zanger. “Ik ben momenteel niet in het land. Maar het spreekt voor zich dat ik volledig zal meewerken met het onderzoek als de politie met mij wil spreken”, zegt hij daarover.

Richard, een van de meest succesvolle Britse zangers aller tijden, is intussen 73 jaar. Hij scoorde zijn laatste nummer-1 hit in 1999 met de song The Millennium Prayer. Daarvoor bracht hij 4 decennia lang singles uit die werelwijd de hitlijsten haalden. In 1968 en 1973 vertegenwoordigde de zanger het Verenigd Koninkrijk tijdens het Eurosongfestival. Hij eindigde toen respectievelijk op de tweede en derde plaats. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content