Clear Season, Equal Idiots en Wanthanee zijn De Nieuwe Lichting van 2016

Equal Idiots © VRT/Jokko

De Studio Brussel-luisteraars hebben Clear Season, Equal Idiots en Wanthanee uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van 2016. Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, waarvoor meer dan 800 jonge, beloftevolle bands zich inschreven, kregen de drie bands de meeste stemmen van de luisteraars.

Meer dan 800 opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit Flip Kowlier, Isolde Lasoen, Jan Paternoster en Eppo Janssen, acht finalisten. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten.

Alle acht finalisten speelden vrijdagavond live in de AB. Iets voor 22 uur maakte Studio Brussel bekend dat Clear Season, Equal Idiots en Wanthanee uiteindelijke de meeste stemmen van de luisteraars achter zich kregen en samen De Nieuwe Lichting van 2016 zijn

“De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen”, aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vandaag drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden.” (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content