Chris Cornell (Soundgarden) pleegde zelfmoord

© REUTERS

Zanger Chris Cornell van de Amerikaanse band Soundgarden is op 52-jarige leeftijd overleden, zo hebben VS-media gemeld. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.

Zanger Chris Cornell van de Amerikaanse grungeband Soundgarden en later Audioslave is op 52-jarige leeftijd overleden, zo hebben Amerikaanse media donderdag op gezag van zijn agent Brian Bumbery gemeld. Bumbery vraagt daarbij om privacy voor zijn familie.

Cornell, bij de burgerlijke stand bekend als de op 20 juli 1964 geboren Christopher John Boyle, overleed woensdagavond ‘plotseling en onverwacht’ in Detroit, enkele uren na een show met Soundgarden aldaar. Na het onderzoek van de wetsdokter deelde het lokale bestuur mee dat Cornell zelfmoord had gepleegd door zichzelf op te hangen.

Cornell maakte furore als leadzanger van het door hem in 1984 in Seattle opgerichte Soundgarden. Die geldt als één van de toonaangevende grungebands. Het grote publiek kent de groep vooral van het nummer Black Hole Sun (1994) uit hun doorbraakplaat Superunknown. In 2001 smeedde Cornell met muzikanten van Rage Against the Machine de groep Audioslave. Die hield in 2007 op te bestaan toen Cornell eruit stapte. Hij bracht ook vijf solo-albums uit en maakte deel uit van Temple Of The Dog, een eerbetoon aan Andrew Wood met de muzikanten van Pearl Jam.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content