Chris Brown mag Australië niet in wegens huiselijk geweld

Chris Brown © REUTERS

De Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown heeft geen visum gekregen voor Australië, omdat hij in 2009 veroordeeld is voor huiselijk geweld. Het is onduidelijk wat er met de geplande tour van de zanger in december gaat gebeuren. Brown kan tegen de weigering wel nog beroep aantekenen of zijn aanvraag intrekken.

Brown werd veroordeeld omdat hij zijn toenmalig liefje, popster Rihanna, had aangevallen. De man is berucht voor zijn losse handjes. Dat wordt niet geapprecieerd ‘down under’, waar sinds kort een recordaantal vrouwen in de regering zit. Minister voor Vrouwenrechten Michaela Cash, die een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld heeft opgestart, zei donderdag al dat “Brown niet het soort van karakter is dat gewenst is in Australië”.

Posters die de tour van Brown aankondigen, kregen stickers met “I beat women” opgeplakt. Nu is hem dus ook zijn visum geweigerd, al is de beslissing nog niet definitief. Australië kan iedereen de toegang tot het land ontzeggen die een strafblad heeft met minstens 12 maanden celstraf op. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content