China slaat Lady Gaga en Beyonce in de ban

© EPA

China heeft online muzieksites verboden een honderdtal liedjes nog langer ter beschikking te stellen. Artiesten als Lady Gaga en Beyonce Knowles ‘brengen schade toe aan de veiligheid van de cultuur van de staat’.

China heeft online muzieksites verboden een honderdtal liedjes nog langer ter beschikking te stellen. Het gaat om nummers van internationaal befaamde artiesten als Lady Gaga en Beyonce Knowles.


Het Chinese ministerie van Cultuur wil naar eigen zeggen “orde” scheppen in de markt van de internetmuziek. Die moet gezuiverd worden van liedjes “die schade toebrengen aan de veiligheid van de cultuur van de staat”, luidt het. Volgens Peking horen ook boysbands als Backstreet Boys en Take That in die categorie thuis.


Op het internet rust in China een zware censuur. Sinds 2010 wil de regering dat alle nummers die online worden geplaatst op muzieksites voorafgaand groen licht daarvoor krijgen. Als motivatie verwijst Peking onder meer naar de strijd tegen de piraterij. De Chinese censuurautoriteiten verbieden internationale sterren soms ook op te treden of ze vragen vooraf een setlist van het concert op. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content