Brusselse gallerij hangt platenhoezen aan de muur

Elk jaar verkiest het Britse bedrijf Art Vinyl de mooiste albumhoezen die op vinyl zijn uitgebracht. Vanaf vrijdag 2 december zijn de 50 genomineerden van dit jaar te bezichtigen in de Brusselse Jonas Gallery, met daarbij één Belgische groep: Das Pop.

Je kan nog tot 11 december via de website van Art Vinyl op Das Pop of één van de andere genomineerden stemmen. De expo in Jonas Gallery (Vlaamsesteenweg 35) loopt nog tot 28 januari 2012.

Een panel van experts verkiest in opdracht van het Londense Art Vinyl steeds de 50 mooiste hoesontwerpen van het afgelopen jaar. Vorig jaar won de Britse groep Klaxons de verkiezing met hun afbeelding van het album Surfing The Void. Tussen de genomindeerden van dit jaar zitten een heleboel onbekende artiesten, maar ook bekende albumhoezen van bijvoorbeeld de Red Hot Chilli Peppers, Jay-Z & Kanye West en onze landgenoten Das Pop.

De groep rond Bent Van Looy werd genomineerd met de hoes van hun laatste album The Game. De Britse kunstenaar Mat Maitland ontwierp deze cover met daarop de afbeelding van de goochelaar. Samen met de andere genomineerde hoezen hangt die nu aan de muur van de Brusselse Jonas Gallery. Op 5 januari zal de winnaar worden bekendgemaakt en misschien is het wel Das Pop. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content