Brussels Jazz Marathon palmt van 20 tot 22 mei de hoofdstad in

© Belga

De Brussels Jazz Marathon zal van vrijdag 20 mei tot en met zondag 22 mei de hoofdstad inpalmen met openluchtconcerten op vijf verschillende Brusselse pleinen, maar eveneens tientallen concerten in cafés en clubs.

In totaal zijn er tijdens de Brussels Jazz Marathon meer dan 250 liveconcerten. Op de Grote Markt, de Zavel, het Sint-Katelijneplein, het Fernand Cocqplein en het Luxemburgplein kan iedereen genieten van openluchtconcerten, aangevuld met indooroptredens in cafés en clubs.

Het feestweekend wordt op 20 mei om 18.30 uur op de Grote Markt geopend door Four of a Kind & Friends, een beloftevolle groep die in 2015 de XL-Jazz contest won. Het festival is ook dit jaar volledig gratis, net zoals de jazz-pendelbussen die de bezoekers tot in de vroege uurtjes vervoeren.

De Brussels Jazz Marathon presenteert ook een vernieuwde versie van hun app. Die app legt dit jaar de focus op toegankelijkheidsinfo voor de andersvalide festivalbezoeker. Daarnaast biedt de app, behalve informatie over de concerten, ook real-time transportinformatie of informatie over de stad of monumenten aan.

Nog nieuw op deze editie is de cashless betalingsmogelijkheid, waarbij de festivalbezoeker zonder cash of bankkaart, maar wel met zijn smartphone consumpties kan betalen. Op zondag organiseert de gemeente Elsene naar jaarlijkse traditie Solidar XL.

De volledige opbrengst van dat festival gaat dit jaar naar twee vzw’s, Ulysse en Exil, die psychosociale hulp bieden aan mensen die op de vlucht zijn. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content