Brussel Summer Festival van start

Van vrijdag 12 tot maandag 21 augustus vindt het Brussels Summer Festival plaats in de buurt rond het Paleizenplein in Brussel. Het tiendaagse stadsfestival verwacht dit jaar maar liefst tussen de 100.000 en de 120.000 bezoekers.

Meer dan 24 Belgische en internationale artiesten zullen tijdens het Brussels Summer Festival een muzikaal bezoekje brengen aan onze hoofdstad. Op het Paleizenplein, het Museumplein, de Magic Mirrors in het Warandepark en de Kunstberg zullen onder meer Jamie Cullum, Hooverphonic, Soprano, Stromae, K’s Choice en Cali het beste van zichzelf geven. Quentin Haxhe, woordvoerder van de Brusselse schepen voor Grote Evenementen Philippe Close, verzekert dat dit jaar alles vlotjes zal verlopen. ‘We hebben rekening gehouden met de opstoppingen van vorig jaar en dus hebben we het festivalterrein uitgebreid.’ De programmatie van het Museumplein, waar vorig jaar de meeste klachten van buurtbewoners binnenliepen, wordt verplaatst naar de Kunstberg. In plaats van de electro- en rapmuziek van vorig jaar zal nu “minder lawaaierige” klassieke muziek op het plein te horen zijn. Brussels Summer Festival richt zich niet alleen op muziek; ook film, musea en straatkunst krijgen een centrale plaats op het festival.

Een pasje van 30 euro geeft toegang voor alle dagen van het festival, voor 20 euro kan je enkel de eerste vier dagen het terrein op. Zo’n 18.000 pasjes gingen al in voorverkoop over de toonbank. Stad Brussel mikt op een verkoop van 25.000 pasjes. Vorig jaar trok BSF meer dan honderdduizend bezoekers in tien dagen aan.

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content