Britse politie verhoort zanger Cliff Richard na beschuldiging van misbruik

© gf

De Britse politie heeft de 73-jarige zanger Cliff Richard verhoord in verband met een aantijging van seksuele agressie die uit de jaren tachtig zou dateren, zo heeft de woordvoerder van de rocker bekendgemaakt.

Cliff Richard ging vrijwillig met de politie praten. Hij is noch gearresteerd, noch aangeklaagd, beklemtoont zijn woordvoerder. Eerder vond een huiszoeking plaats in het luxueuze appartement van de vedette in Sunningdale in het zuid-Engelse Berkshire.

De affaire draait om een jongen van minder dan zestien jaar, volgens de openbare omroep BBC en de commerciële zender Sky op een religieus feest in Sheffield in 1985.

Samenwerking

Cliff Richard “werkte volledig samen met de speurders en gaf antwoord op de hem gestelde vragen”, zei zijn woordvoerder. “Sir Richard kan alleen maar herhalen dat de verdenkingen ongegrond zijn en dat hij volledig met de politie meewerkt.”

Christelijke rocker

De politie zegt dat het onderzoek pas is begonnen. Cliff Richard heeft over de hele wereld bijna een kwart miljard platen verkocht. In 1995 heeft koningin Elizabeth II hem geridderd. De zanger staat bekend om zijn christelijke levensstijl die niet strookt met het losbandige rock ’n roll-leven van drugs, seks en alcohol.

De huiszoeking van 14 augustus, toen volgens Sky Richard in Portugal was, heeft vragen opgeroepen omtrent de manier waarop de BBC op de hoogte was, want die had een ploeg ter plaatse. Begin september mogen directeur-generaal Tony Hall en politiechef David Crompton van zuid-Yorkshire uitleg geven aan een commissie van het Lagerhuis. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content