Brian Johnson, zanger AC/DC: ‘Ik ga niet met pensioen’

© Wouter Van Vaerenbergh

Frontman Brian Johnson zegt AC/DC geen definitief vaarwel, ondanks zijn gehoorproblemen en de recente aanstelling van Axl Rose als zanger van de band. ‘Zelfs al is de uitkomst onzeker, ik blijf optimistisch’.

Brian Johnson heeft voor de eerste keer gesproken sinds hij AC/DC verrassend verliet tijdens de huidige wereldtournee. In een communiqué komt hij terug op zijn gehoorproblemen en maakt hij een einde aan de geruchten over een zogenaamd ‘definitief’ vertrek bij de band. Johnson hoopt na medische behandeling opnieuw de bühne te kunnen bestormen.

‘Ik ga niet met pensioen’, zegt de 68-jarige zanger. ‘Mijn artsen hebben gezegd dat ik kan blijven platen opnemen in de studio en dat wil ik ook doen.’

‘Voor het ogenblik concentreer ik me op mijn medische behandeling om mijn gehoor te verbeteren. Zelfs al is de uitkomst onzeker, ik blijf optimistisch.’

‘Ik kan me geen leven zonder AC/DC voorstellen. We hebben samen gedurende 36 jaar platen uitgebracht en opgetreden voor miljoenen trouwe fans. Dat is een deel van mijn levenswerk. Voorlopig heb ik geen andere keuze dan af te wachten. Maar in gedachten ben ik altijd voor de volle 100% bij de band.’

Begin maart onderbrak de ‘Australische’ hardrockgroep het Amerikaanse luik van de ‘Rock or bust world tour’ nadat artsen hadden gewaarschuwd dat Johnson riskeerde volledig doof te worden.

Zaterdag kondigde de band aan dat zanger Axl Rose van Guns N’Roses tijdens de rest van de tournee, dus ook in Werchter, achter de microfoon zal plaatsnemen.

Brian Johnson volgde zelf in 1980 de overleden originele zanger Bon Scott op. Axl Rose anderzijds geeft met Guns N’ Roses enkele rëunieconcerten. Voor sommige fans, getuige posts op Facebook, is intussen AC/DC zonder Johnson iets zoals de Britse groep Queen zonder Freddie Mercury of zoals Bobbejaan Schoepens café zonder bier. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content