Brad Mehldau en Hudson versterken affiche Gent Jazz

Brad Mehldau Trio © /

Van de nieuwe lading namen worden de jazzcats ongetwijfeld blij.

Donderdag 5 juli belooft nu al een bijzonder fraaie dag te worden op Gent Jazz. Het festival kondigde voor die dag een hoop artiesten aan die jazzliefhebbers ongetwijfeld blij zullen maken. Te beginnen met Hudson, een jazz-supergroep met onder anderen gitarist John Scofield en drummer Jack DeJohnette in de rangen die Bob Dylan, Joni Mitchell en Jimi Hendrix brengt op een bedje van blues en jazz. Daarnaast komt saxofonist Chico Freeman met zijn Plus+tet en komt ook Brad Mehldau, door de New York Times als de meest invloedrijke jazzpianist van de afgelopen 20 jaar benoemd, met zijn trio langs.

Die dag krijgt een Belgische opener met het Nathalie Loriers Trio. Nog meer goed gerief van eigen bodem is Too Noisy Fish, een pianotrio dat vooral bekend staat als de ritmesectie van Flat Earth Society, en Sal La Rocca Quartet.

Op vrijdag 6 juli – eerder werden voor deze dag onder anderen Paolo Conte en Jef Neve aangekondigd – speelt het Bart Defoort Quintet, de groep van een van de meest prominente tenorsaxofonisten van dit land. Een dag later opent FUNDAMENT, de Main Stage.

Verder wordt de affiche van Gent Jazz getopt door kleppers als Melanie De Biasio, The Roots en Tom Jones. Tickets en info vindt u hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content