Botanique stelt programmatie en nieuw project voor Koninklijk Circus voor

Botanique © Belga

De Botanique heeft zijn programmatie en zijn nieuwe project voor het Koninklijk Circus in Brussel voorgesteld.

Paul-Henri Wauters, de adjunct-directeur van de Botanique en de muziekprogrammator, was blij dat het publiek zijn weg naar de Botanique heeft teruggevonden, na de daling van de bezoekersaantallen in de nasleep van de aanslagen in Parijs en Brussel. Tot eind december zijn er meer dan 150 artiesten geprogrammeerd, waaronder de Engelse groep Blossoms op 25 oktober en de Amerikaanse zangeres Angel Onsen op 29 oktober. “De Botanique is een plaats waar je in avant-première intieme concerten kan zien van groepen die heel groot gaan worden”, aldus Wauters.

Koninklijk Circus

De Botanique stelde ook zijn project voor het Koninklijk Circus voor. Afgelopen voorjaar zegde de stad Brussel de concessie met Botanique op, die sinds 1999 het Koninklijk Circus uitbaat. Vanaf 1 juli 2017 zou Brussels Expo, uitbater van onder meer de Heizelpaleizen, de zaal uitbaten. Na een klacht van Botanique moest dit besluit ingetrokken worden. Botanique stelde immers dat het niet koosjer was dat Philippe Close, de PS-schepen voor Toerisme en Financiën, ook de voorzitter is van Brussels Expo. De stad moest dus een openbare oproep doen naar nieuwe uitbaters. De deadline voor de kandidaturen was eind augustus.

De stad heeft twee dossiers binnengekregen, één van Brussels Expo en één van Botanique en Sportpaleis. Botanique sloeg de handen in elkaar met het Antwerpse privébedrijf Sportpaleis Group in de hoop zo de rechten van het Koninklijk Circus terug te winnen. In oktober zal het stadscollege de concessie toewijzen. In het college zetelt ook Philippe Close, schepen van Toerisme en voorzitter van Brussels Expo.

Surf naar Botanique.be voor de najaarsprogrammatie.

(Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content