Boomtown lost laatste namen: Warhaus, Faces On Tv en Compact Disk Dummies

Warhaus, het soloproject van Balthazar-cofrontman Maarten Devoldere, tussen de laatste namen voor Boomtown 2016. © Titus Simoens

Het Gentse festival Boomtown werkte de affiche van zijn vijftiende editie af met een rist Belgische namen waaronder The Violent Husbands, Faces On TV, Compact Disc Dummies en Warhaus, alsook met twee internationale artiesten: De Staat en Anna Meredith.

De line-up van Boomtown 2016, het alternatieve muziekfestival dat nu al vijftien jaar plaatsvindt tijdens de Genste Feesten, is compleet. Belgisch talent mag er veelvuldig aantreden: onder meer Faces On TV (de band van it-producer Jasper Maekelberg), Compact Disk Dummies, Protection Patrol Pinkerton, The Fugu Mango en Go March werden aangekondigd. Balthazar zelf staat niet op de affiche, wél Warhaus en Zimmerman, de soloprojecten van respectievelijk cofrontman Maarten Devoldere en bassist Simon Casier. Ook het maffe Brugs-Gentse trio The Violent Husbands, met Dijf Sanders en Jason Dousselaere (zie ook Teddiedrum), komt naar de Kouter.

Twee internationale acts sluiten het laatste rijtje namen voor Boomtown 2016 af: de Nederlandse indierockband De Staat en de Britse componiste en producerAnna Meredith.

De organisatie had al eerder de komst van Damien Jurado, Mykki Blanco, Tindersticks, The Boxer Rebellion, Het Zesde Metaal, Flying Horseman, Kapitein Winokio en een resem andere artiesten aangekondigd.

Boomtown vindt plaats tussen 19 en 23 juli in Gent. Alle info: boomtownfestival.be.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content