Boomtown 2016: nieuwe namen, nieuwe betaalmethode

Giant Sand (archiefbeeld) © Yvo Zels

Het Gentse festival Boomtown vulde zijn line-up verder aan met internationale namen zoals Damien Jurado, Mykki Blanco en Giant Sand, alsook met goed volk van eigen bodem waaronder Ertebrekers en An Pierlé. De organisatie maakt tijdens zijn vijftiende editie ook komaf met papieren bonnetjes en introduceert in de plaats de elektronische BoomPas.

De vijftiende editie van Boomtown, het alternatieve muziekfestival dat traditiegetrouw tijdens de Gentse Feesten plaatsvindt, begint stilaan vorm te krijgen. De organisatie kondigde veertien nieuwe namen aan, waaronder de Britse indierockband The Boxer Rebellion, de veelzijdige singer-songwriter Damien Jurado, de gendernormen doorbrekende Mykki Blanco en de alt-countrygroep Giant Sand. Deze laatste band heeft al meer dan vijfentwintig albums op zijn naam staan en is in bezetting en geluid gerelateerd aan Calexico. Ook België zal sterk vertegenwoordigd zijn met onder meer Ertebrekers – het nieuwe project van Flip Kowlier -, An Pierlé en Kiss The Anus Of A Black Cat.

Boomtown zal met deze editie de overgang maken van papieren bonnetjes naar een elektronische betaalpas. Festivals als Best Kept Secret en Indian Summer hebben deze formule al enkele jaren geleden met succes doorgevoerd: toeschouwers laden een bedrag op de kaart, waarmee ze dan met een simpele ‘swipe’ kunnen betalen. Op het einde van de avond krijg je het resterende bedrag terugbetaald. De organisatie gaf de elektronische oplaadkaart de klinkende naam BoomPas.

Boomtown had al eerder de komst van Tindersticks, Het Zesde Metaal, Flying Horseman, Marble Sounds, Kapitein Winokio en een pak andere artiesten aangekondigd.

Het festival vindt plaats tussen 19 en 23 juli. Alle info: boomtownfestival.be. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content