Bob Dylan opgenomen in Amerikaanse Academie van Kunst en Letteren

De 71-jarige Bob Dylan is benoemd tot lid van de Amerikaanse Academie van de Kunst en Letteren. Hij is de eerste rocker die die eer te beurt valt.

De Amerikaanse zanger Bob Dylan is benoemd tot lid van de Amerikaanse Academie van de Kunst en Letteren. De 71-jarige muzikant, dichter en kunstschilder Dylan, is de eerste rocker die die eer te beurt valt.

Het lidmaatschap van de in 1898 opgerichte Academie van de Kunst en Letteren, is een van de hoogste onderscheidingen in de Amerikaanse kunstwereld. Het totale ledenaantal is beperkt tot 250 Amerikaanse auteurs, componisten, beeldhouwers, architecten… Eerder werden iconen als Meryl Streep, Woody Allen en Martin Scorsese al opgenomen in de Academie.

Dylan heeft in zijn 50-jarige loopbaan meer dan 500 liedjes geschreven. Met songs als “Masters Of War”, “Blowin’ in the Wind” en “Like a Rolling Stone”, behaalde hij zijn grootste successen. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content