Bloc Party verder zonder Kele

De geruchten over de Londense band Bloc Party worden nu officieel bevestigd. Bloc Party gaat verder zonder Kele Okereke, de zanger van de groep. Er komen audities om zijn plaats op het podium te vervangen.

Zanger Kele Okereke had al een vermoeden dat er iets niet pluis was. Vorige week vertelde Kele in de Britse pers dat hij tijdens een wandeling in New York plots gitarist Russell Lissack, bassist Gordon Moakes en drummer Matt Tong in het vizier kreeg. De drie stonden voor de deuren van de opnamestudio wat te keuvelen. Kele uitte toen al zijn bezorgdheid over zijn functie als zanger van de groep.

Nu, een week later, komt Bloc Party zelf naar buiten om de geruchten officieel te bevestigen. De groep wil binnenkort audities organiseren om de band van vocals te voorzien. Ze zijn al een tijdje terug in de studio gedoken om puur instrumentaal te jammen. Naarmate de nummers vorm begonnen te krijgen, groeide het idee dat er toch een stem nodig is om hun muziek te begeleiden. Helaas is de stem van Kele niet meer welkom.

De drie overgebleven bandleden benadrukken dat Kele en zij niet in ruzie uit elkaar zijn gegaan. Het klopte weliswaar dat ze elkaar in maanden niet meer hadden gezien. Kele was vooral bezig met zijn solocarrière en bleek weinig tijd over te hebben voor Bloc Party. De andere leden wilden echter wel zo snel mogelijk muziek maken voor de groep, dus kropen ze maar stilletjes zelf de studio in, zonder Kele op de hoogte te brengen.

Wat denkt u? Zal Bloc Party het redden zonder Kele Okereke? Laat het ons weten!

Bekijk hieronder de videoclip van I Still Remember.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content