Bloc Party maakt comeback op zomerfestivals

Bloc Party plant een comeback op de zomerfestivals. De groep maakte al twee data bekend op hun website. Bloc Party werkt, na bijna drie jaar stilte, aan een opvolger voor hun derde album ‘Intimacy’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Er is geen twijfel meer mogelijk: Bloc Party is still Bloc Party. De groep rond Kele Okereke werkt momenteel aan een opvolger voor hun derde album ‘Intimacy’ uit 2008. Hun vierde langspeler zal eind dit jaar verschijnen.

De band kondigde op hun site al twee optredens aan. Op 29 juni spelen ze op Peace & Love Festival in Zweden. Ook houden ze halt in Duitsland voor het Melt Festival dat doorgaat van 13 tot 15 juli.

Het was lange tijd onzeker of oprichter Kele Okereke opnieuw zou spelen bij Bloc Party. Kele zou het te druk hebben gehad met zijn solocarrière. De andere bandleden kondigden daarop audities aan voor een nieuwe zanger. Eind 2011 kwam het bericht dat de groepsleden toch verdergaan met Okereke.

“We’ve all felt that whatever energy was there in the beginning was definitely still there. That’s the reason for making the record again,” zei Okereke op BBC Radio 1.

Bloc Party brak in 2005 door met het debuut ‘Silent Alarm’. Daarna volgden ‘A Weekend in the City’ en ‘Intimacy’ waarmee de band onafgebroken toerde. Na de single ‘One More Chance’ in 2009, besloten de bandleden een muzikale pauze in te lassen. Zanger Kele Okereke ging solo en bracht in 2010 ‘The Boxer’ uit onder de naam Kele. Een jaar later volgde de ep ‘The Hunter’. Gitarist Russel Lissack ging zijn eigen weg met de groep Pin Me Down. Ook bassist Gordon Moakes zat niet stil en bracht in 2011 een album uit met Young Legionnaire. (LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content