Black Sabbath-gitarist Tony Iommi vecht tegen kanker

Bij Tony Iommi van oermetalband Black Sabbath is maligne lymfoon in een vroeg stadium vastgesteld. Naar verluidt blijft de hij goedgeluimd en is hij vastbesloten om helemaal te genezen.

De andere leden van Sabbath vragen de fans “positieve energie” te sturen naar de 63-jarige gitarist. De opnames voor het nieuwe album verhuizen van Los Angeles naar Engeland. Het kleinood zou nog steeds in de herfst uitkomen. Onduidelijk is of de op 18 mei in Moskou startende wereldtournee al of niet verschuift.

De pioniers van de heavy-metal hadden in november aangekondigd dat zij voor het eerst in 33 jaar weer met de originele bezetting een album zouden opnemen en op tournee gaan. Sabbath omvat aldus weer Iommi, zanger en enfant-terrible Ozzy Osbourne, bassist Geezer Butler en drummer Bill Ward. Producer is Rick Rubin.

De jongste jaren geleek de bezetting van Sabbath erg op een drukke duiventil. Wereldwijd verkocht de band meer dan 70 miljoen platen waarbij alles begon met het onsterfelijke “Paranoid”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content