Black Eyed Peas vieren 20ste verjaardag met nieuwe nummers en tournee

Fergie van Black Eyed Peas. © Reuters

Om hun twintigste verjaardag te vieren brengt de hiphopband later dit jaar een handvol nieuwe songs uit. Dat vertelde Will.i.am aan een Brits radiostation.

Ter gelegenheid van hun twintigjarige bestaan duiken hitmachines Fergie, Will.i.am, Apl.de.ap en Taboo terug in de studio. Dat verklapte Will.i.am aan de Britse popradiozender Capital FM.

“We brengen later dit jaar enkele nieuwe nummers uit. Het is nog te vroeg om over een album te spreken, maar met het project dat op stapel staat willen we de fans bedanken die ons de afgelopen decennia zo ver gebracht hebben.” De hiphopformatie brak in 2003 door met de single Where is the love? en het album Elephunk.

Sinds de release van de laatste plaat The Beginning (2010) bleef het windstil rond zangeres Fergie, die zich focuste op haar gezin en een zoon ter wereld bracht. Komend jaar brengt ze ook haar tweede solo-album uit. Will.i.am nam tussendoor nummers op met Justin Bieber en Miley Cyrus en zetelde als jurylid in The Voice UK en The Voice Australia. Ook Apl.de.ap rapte enkele solonummers bij elkaar en keurde op zijn beurt stemmen in de Filipijnse variant van de talentenjacht. (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content