Björk en David Attenborough zetten schouders onder muziekdocumentaire

© reuters

Attenborough and Bjork: The Nature of Music brengt de evolutie van de muziek in kaart en legt de nadruk op onze relatie met muziek en hoe technologie deze relatie in de toekomst kan beïnvloeden.

De Ijslandse singer-songwriter Björk en legendarische televisiestem David Attenborough gaan samenwerken aan een muziekdocumentaire, dat meldt NME.

‘Attenborough and Bjork: The Nature of Music’ brengt de evolutie van de muziek in kaart en legt de nadruk op onze relatie met muziek en hoe technologie deze relatie in de toekomst kan beïnvloeden. De documentaire zal sterk gebaseerd zijn op Björks multimediaal Biophillia-project uit 2011 terwijl Attenborough het voornamelijk zal hebben over hoe muziek bestaat in de wereld van de natuur, waarbij hij geluiden van vogels, riet en walvissen zal aanhalen.

De twee werkten vorig jaar al samen toen de BBC presentator en natuurliefhebber Björks passage op het Manchester International Festival inleidde. In een interview met Rolling Stone Magazine getuigde Björk al van haar liefde voor Attenborough: hij is mijn rockster, zei ze destijds.

De producer van The Nature Of Music, Lucas Ochoa is alvast opgetogen over het project dat ontstaan is uit Björks revolutionair muziekproject Biophillia. “Ze is ongetwijfeld een van de meest iconische figuren uit de hedendaagse cultuur en ze verlegt grenzen zoals geen enkele andere artiest dat doet.”

De documentaire zal geregisseerd worden door Louise Hooper en wordt uitgebracht door Pulse Films, die ook al ‘Katy Perry: Part of Me’ en Blurs ‘No Distance Left To Run’ op hun palmares hebben staan. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content