Beyoncé’s muziek verdwijnt mogelijk van haar eigen streamingservice

© Getty Images

Sony, het label dat Beyoncés belangen vertegenwoordigt, dreigt ermee haar muziek van de streamingservice Tidal terug te trekken.

Hoewel Jay Z en Beyoncé samen de voornaamste eigenaars zijn van de “high-fidelity” muziekdienst Tidal, is het toch mogelijk dat de nummers van twerkkoningin Knowles binnenkort zullen verdwijnen. Dat meldde Bloomberg gisteren.

Tidal moet nog een vergunningsovereenkomst tekenen met het platenlabel, want een akkoord met enkel de artiesten betekent niet veel. “De meesten die bij de lancering aanwezig waren, hebben geen controle over de eigen streamingrechten”, verklaart Peter Mensch, medeoprichter van talentagentschap Q Prime van onder andere Metallica en the Red Hot Chili Peppers.

Voorschot

Met Warner en Universal heeft Jay Z blijkbaar wel al een overeenkomst, alleen Sony blijft achter. Dat zou komen omdat het platenlabel een groot voorschot in cash vraagt in ruil voor de toestemming om Sony’s muziek te mogen streamen. Wanneer de rapper daar niet in tegemoet komt, zal Sony zijn muziekrepertoire terugtrekken. In dat geval gaat het dan niet alleen om de nummers van Beyoncé, maar ook van bijvoorbeeld Alicia Keys, Daft Punk en Usher.

Of Jay Z zal toegeven, is onzeker. Eerder liep hij al een investering mis van Sprint, de derde grootste mobiele netwerkoperator in de V.S., en werd hij geconfronteerd met teleurstellende abonnementscijfers. Van de 900.000 muziekliefhebbers die op Tidal intekenden, waren er namelijk veel die dat slechts deden voor een ‘gratis proevertje’.

(EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content