Bertrand Cantat maakt felbevochten comeback

Na een gevangenisstraf van vier jaar stond Bertrand Cantat – de gewezen frontman van de Franse rockband Noir Désir die in 2003 zijn vriendin vermoordde – afgelopen weekend voor het eerst weer op een podium, op een festival in het Franse Bègles.

Na een gevangenisstraf van vier jaar voor de moord op zijn vriendin Marie Trintignant – een populaire Franse actrice -, stond de Franse rockster Bertrand Cantat afgelopen zaterdag in het Franse Bègles voor het eerst weer op een podium. Zo’n 2000 enthousiastelingen – voornamelijk fans die op de hoogte waren van een mogelijke comeback – aanschouwden het wederoptreden van de voormalige Noir Désir-frontman, die hevige discussies veroorzaakte.

Op tal van internetfora gingen Cantat-fans virtueel in de clinch met critici. ‘Wij zijn fan van de artiest Cantat, niet de persoon’, aldus een voorstander op de Facebook-pagina van Bertrand Cantat. ‘Zijn comeback zorgt ervoor dat geweld tegen vrouwen als alledaags beschouwd wordt’, schreef een tegenstander op de website van Le Parisien.

Zelfs politici mengden zich in het debat. ‘Cantat is een groot artiest; een poëet’, vindt Arnaud Montebourg van de Franse socialistische partij. ‘Hij heeft een gruwelijke fout begaan, en heeft zijn straf uitgezeten. Mag hij nu terug het podium op? Dat is zíjn keuze.’

Nadine Trintignant – moeder van de in 2003 vermoordde Marie Trintignant – weigerde te reageren op de terugkeer van Cantat.

Cantat vergezelde de Franse band Eiffel op het podium, en zong onder meer hun hit ‘A Tout Moment La Rue’:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content