Berlinaire brengt Berlijn naar Gent

Wat hebben Gent en Berlijn met elkaar gemeenschappelijk? Voor het antwoord moet u dit weekend naar het Berlinaire festival in de Gentse Vooruit.

Op vrijdag acht en zaterdag negen april kan je in de Vooruit in Gent terecht voor de eerste editie van het Berlinaire festival, een audiovisueel kunstfestival waar de focus op de relatie tussen Gent en Berlijn ligt. Curator Steve Schepens nodigde voor de tentoonstelling ‘When the circus leaves town’ enkele transdisciplinaire artiesten uit de Berlijnse kunstscene uit. Daarnaast zal de Vooruit een aantal werken van het S.M.A.K. tentoonstellen. ‘De nadruk van ons festival ligt op Berlijnse muziek, kunst waarbij we de connectie tussen Berlijn en Gent zoeken, en het filmfestival’, zegt organisator David Vandenbroucke. Op de lijst van artiesten staan onder meer de Duitse elektrogrootheden Modeselektor en Tiefschwarz en de Vlaamse kunstenaars Michäel Borremans en Johan Tahon. “Wij willen zoveel mogelijk mensen aantrekken, van heel jong tot heel oud”, legt Vandenbroucke uit.

Kultur ‘We willen terug cultuur in elektronische muziek steken. Elektronische muziek moet meer zijn dan louter op het podium staan en plaatjes draaien. Muziek is meer dan entertainment alleen. Wij willen van elektronische muziek echt een productie met een goed concept maken. Daarom hebben we grote namen uit de Berlijnse elektro -en kunstscene uitgenodigd. De Berlinaire is voor ons pas een succes als alle bezoekers, pers, artiesten en onze eigen crewmensen helemaal tevreden zijn.’ Over de toekomst is de organisator van het jonge festival duidelijk: ‘Als de Berlinaire een succes wordt, doen wij dat vanaf nu elk jaar opnieuw. We zullen dan ook spin-offs van het evenement organiseren tijdens het jaar.’

Meer info op www.berlinaire.com

Laurens DeBlock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content