Beluister kerstsingle van R.E.M.

Na Coldplay en The Killers, heeft ook R.E.M. – zonder zanger Michael Stipe, maar met Minus 5-frontman Scott McCaughey – een kerstsingle gemaakt: ‘Christmas (Baby Please Come Home)’.

Na ‘Santa Baby’ vorig jaar, heeft R.E.M. ook dit jaar weer een kerstsingle opgenomen. ‘Christmas (Baby Please Come Home)’, een cover van Darlene Love, was aanvankelijk enkel toegankelijk voor leden van de R.E.M.-fanclub, maar verspreidt zich nu over het hele wereldwijde web.

Opmerkelijk is dat zanger Michael Stipe niet van de partij is. Bassist Mike Mills neemt de vocalen voor zijn rekening, en er is ook een gastrolletje weggelegd voor Scott McCaughey van The Minus 5 én voormalig R.E.M.-drummer Bill Berry.

Beluister het nummer hier:

Christmas (Baby Please Come Home by Cover Me

Er is meer nieuws van het R.E.M.-front. De band heeft een voorsmaakje op het album ‘Collapse Into Now’, dat begin volgend jaar verschijnt, vrijgegeven onder de vorm van een instrumentale mashup getiteld ‘IHT>U>EDIYTW’ (onderaan te beluisteren). Fragmenten uit drie nieuwe nummers passeren de revue: ‘It Happened Today’ – met Eddie Vedder -, ‘Uberlin’ en ‘Every Day Is Yours To Win’. Naast Eddie Vedder hebben ook Peaches en Patti Smith aan het album meegewerkt.

02 – IHT->U->EDIYTW (Dubmix) by Cover Me

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content