Beluister hier een voorsmaakje van het nieuwe Kasabian-album

Op 19 september brengt de Britse rockband Kasabian hun nieuwe album ‘Velociraptor’ uit. Beluister hier de eerste single van die plaat: ‘Switchblade Smiles’.

Het vierde studioalbum van de Engelse rockband Kasabian ligt op 19 september in de winkels. Op de BBC Radio One Show ging gisteren de gloednieuwe single van dat album al in première. Het nummer is vanaf nu online te streamen en fans die het album ‘Velociraptor’ nu al willen bestellen via hun website ontvangen de track onmiddellijk als download.

Over het nieuwe materiaal vertelt gitarist Serge Pizzorna het volgende: ‘Het maakt een groot verschil uit wanneer je weet dat je muziek zal brengen voor grote menigtes. Wanneer je voor 60.000 man optreedt, zijn dit het soort nummers waarvoor je staat te springen om ze te spelen.’ Voor het nieuwe album kregen ze de hulp van producer Dan The Automator, die eerder meewerkte aan hun vorige album ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’.

De band bevestigt dat ze ‘Switchblade Smiles’ al live zullen brengen op hun volgende concerten. Dat is goed nieuws voor de Belgische Kasabian-fans die naar Rock Werchter gaan. Op zondag 3 juli brengt de band namelijk een bezoekje aan het Werchterse festival.

Tracklist ‘Velociraptor’

1. Let’s Roll Just Like We Used To

2. Days Are Forgotten

3. Goodbye Kiss

4. La Fée Verte

5. Velociraptor!

6. Acid Turkish Bath (Shelter From The Storm)

7. I Hear Voices

8. Re-wired

9. Man Of Simple Pleasures

10. Switchblade Smiles

11. Neon Noon

Beluister ‘Switchblade Smiles’ hieronder.

Switchblade Smiles by kasabian

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content