Beluister het nieuwe album van PJ Harvey online

‘Let England Shake’, het achtste album van PJ Harvey, komt op 15 februari uit, maar kan nu al online beluisterd worden.

PJ Harvey nam haar achtste album op in een 19 e-eeuwse kerk en doopte het ‘Let England Shake’. Hoewel het pas op 15 februari uitkomt, kan je het hier al online beluisteren. Ze werkte anderhalf jaar aan haar nieuwe plaat, naar goede gewoonte met John Parish, Mick Harvey en producer Flood.


Eén ding hebben alle albums van PJ Harvey gemeenschappelijk: ze klinken nooit hetzelfde. De Britse zangeres lijkt de focus voor het eerst buiten zichzelf te leggen in plaats van diep in zichzelf te graven. Zoals de titel laat vermoeden staat in ‘Let England Shake’ haar thuisland centraal. Met scherpe tong en autoharp als rode draad drukt ze haar dubbel gevoel over Groot-Brittannië uit: ze kan er moeilijk met of zonder leven. In het nummer ‘England’ bijvoorbeeld verklaart ze haar land de liefde, maar klaagt: ‘England, you leave a taste. A bitter one.’


Seamus Murphy maakte bij elk nummer van ‘Let England Shake’ een videoclip. Hij trok door Engeland en probeerde er door de ogen van een buitenstaander zoveel mogelijk indrukken vast te leggen. “Ik heb geprobeerd het alledaagse leven in klassieke reportagestijl vast te leggen door middel van film, geluidopnames en foto’s”, aldus Seamus Murphy. De video van ‘The Words That Maketh Murder’ kan je onderaan bekijken.


Voor wie Polly Harvey live aan het werk wou zien is er slecht nieuws. Beide shows op 18 en 19 februari in het Koninklijk Circus in Brussel zijn uitverkocht. Ze staat op 2 juli ook op Rock Werchter samen met onder andere Portishead en Coldplay, maar de dagtickets van zaterdag zijn nu al uitverkocht.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content