Beluister fragmenten van nieuw Arcade Fire-album

De derde Arcade Fire klinkt verrassend poppy. Beluister 30 seconden van alle nieuwe nummers!

Wie het Canadese indierockgezelschap Arcade Fire op Rock Werchter bezig zag, kon al kennismaken met een vijftal nummers uit het binnen twee weken te verschijnen nieuwe album ‘The Suburbs’. Ondertussen staan ze alle zestien (!) online. Althans, 30 seconden ervan, onderaan te beluisteren.

Het eerste verdict: de vooruitgeschoven single en titeltrack gaf al aan dat Arcade Fire anno 2010 duidelijk poppier klinkt – lees vooral: minder donker. En dat lijkt ook op de rest van de plaat van toepassing. Hier en daar waagt het Canadese septet zich op zijn derde worp zelfs aan elektronica. Of dit de fans van het eerste uur zal afschrikken? Vast niet, want Arcade Fire lijkt zijn eigenheid en klankkleur niet te verliezen.

Laat vooral weten of onderstaande fragmenten u warm krijgen om op 2 augustus naar de platenboer te hollen. En voor welk van deze acht albumcovers zou u dan opteren?

the suburbs preview by user7348638

Arcade Fire doet op 5 augustus de New Yorkse Madison Square Garden aan, en wil iedereen mee laten genieten via YouTube. Daarmee volgt de band in de slipstream van onder meer U2, dat zijn show in het Rose Bowl-stadion in Californië vorig jaar live streamde via YouTube.

Untitled from Arcade Fire on Vimeo.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content