Beluister fragmenten uit nieuw conceptalbum Danger Mouse

Topproducer Danger Mouse eert beroemde Italiaanse filmscores uit de sixties en seventies met een in maart 2011 te verschijnen conceptalbum. Daarvoor werkte hij samen met de Italiaanse componist Daniele Luppi, en met vocalisten Norah Jones en Jack White.

Muzikant-producer Brian Burton – beter bekend als Danger Mouse – brengt in maart 2011 het conceptalbum ‘Rome’ uit, een eerbetoon aan beroemde Italiaanse filmscores uit de jaren ’60 en ’70. Hij werkte daarvoor nauw samen met de Italiaanse componist Daniele Luppi – die de soundtracks bij onder meer ‘Sex & The City’ en ‘Nine’ mee schreef -, en strikte Norah Jones en Jack White om het gros van de zangpartijen voor hun rekening te nemen.

‘Rome’ werd volledig analoog opgenomen – Burton en Luppi maakten gebruik van vintage instrumenten en voegden geen studio-effecten toe, om de sfeer van de jaren ’60 en ’70 zo goed mogelijk op te roepen – in de legendarische Forum Studios in Rome. Die studio, een voormalige kerk, werd destijds mee opgericht door … Ennio Morricone, één van de grote voorbeelden van Danger Mouse en Luppi, die ze met ‘Rome’ ook willen eren.

Dit is overigens niet de eerste samenwerking tussen Daniele Luppi en Danger Mouse. Ze ontmoetten elkaar in 2004 en werkten sindsdien samen aan de albums van Gnarls Barkley (een band die bestaat uit Danger Mouse en Cee-Lo Green) en Broken Bells (een groep van Danger Mouse en The Shins-zanger James Mercer).

In onderstaand filmpje passeren een aantal fragmenten uit ‘Rome’ de revue, waarin je de stemmen van Norah Jones en Jack White herkent:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content